Leuk om kennis te maken! Wij zijn Joop Henning. Een creatief en ‘hands on’ collectief van specialisten.

Leuk om kennis te maken! Wij zijn Joop Henning. Een creatief en ‘hands on’ collectief van specialisten.

Het collectief
Pensioencommunicatie is de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar het vroeger nog vooral ging om het schrijven van brieven en het maken van een mooie website, is tegenwoordig duidelijk dat communicatie vervlochten is met pensioenbeheer, ICT en juridische zaken.
Het collectief Joop Henning is opgezet om het antwoord te geven op vragen waar veel pensioenuitvoerders (fondsen, verzekeraars, administrateurs) tegenaan lopen. Hoe richt ik mijn communicatie zó in, dat we efficiënt én effectief zijn. Hoe zorg ik ervoor dat alle partijen op het juiste moment betrokken zijn?
Joop Henning heeft een kernteam van professionals die elk meer dan 10 jaar in het vak actief zijn. Daaromheen een sterke schil van freelancers, die meewerken op hun vakgebied. Afhankelijk van de vraag, werkt één specialist voor u of stellen we een projectteam op maat samen.

We hechten aan duidelijke afspraken, concrete resultaten en een prettige samenwerking. Iedereen in ons collectief houdt van zijn vak.
Annemarie van Hekken
Annemarie heeft jaren ervaring in de pensioencommunicatie, zowel in de praktijk als door wetenschappelijk onderzoek. Ze combineert inzichten vanuit de psychologie, behavioural finance en communicatiewetenschap en denkt altijd vanuit het perspectief van de deelnemer/consument. 

Annemarie was ruim 8 jaar creatief directeur bij een communicatiebureau, en werkt momenteel als strateeg en communicatiespecialist voor verschillende pensioenfondsen. 

Ook is zij docent bij SPO.
Machiel van Tok
Machiel ontwerpt al een decennium innovatieve digitale oplossingen voor de pensioensector. Als usability ontwerper stelt hij altijd de eindgebruiker centraal met een combinatie van cognitieve psychologie, behavioural design en user experience. 

Machiel was founder van diverse start-ups, creatief directeur bij een IT bedrijf en transformeerde als lead UX designer de online tooling bij diverse financiële instellingen en pensioenverzekeraars.
Patrick van Saus
Patrick heeft veel ervaring in propositieontwikkeling en projectmanagement in de financiële dienstverlening. Hij combineert zijn inhoudelijke kennis met een klantgerichte en resultaatgerichte aanpak.

Patrick heeft de afgelopen jaren veel projecten gedaan bij grote verzekeraars en werkte aan online portals en grote communicatietrajecten als interim product owner en communicatiemanager. Door zijn winnaarsmentaliteit brengt hij projecten, linksom of rechtsom, altijd tot een goed einde.
Kris Elinga
Kris is een interim professional in de financiële dienstverlening. Typerend voor Kris is zijn deskundigheid en een energieke en resultaatgerichte aanpak. Hij heeft de ‘Rotterdamse mentaliteit’: handen uit de mouwen en de klus klaren.

Als interim propositie-marketeer heeft Kris in de afgelopen jaren vooral projecten voor grote verzekeraars gedaan, van propositie-ontwikkeling, business development tot projectmanagement.